Dvaro parko talkos darbai pradėti
Dvaro parko talkos darbai pradėti

„Kaip ir žadėjome – saulė šviečia, darbai vyksta”, – vakar sakė Krašto muziejaus ūkio dalies vedėjas Valentinas Skeirys.

Nuo ankstaus ketvirtadienio ryto dvaro parko teritorijoje darbininkai, kuriuos pasiuntė AB „Rokiškio komunalininkas”, UAB „Ivabaltė” ir AB „Rokiškio sūris”, pjovė senus medžius, grėbė pernykščius lapus, tvarkė šakas, išvežė jas iš parko teritorijos. UAB „Rokiškio apdaila” darbams palengvinti parūpino automobilinį bokštelį.
UAB „Rokvesta” išvežė dalį sugrėbtų lapų, o AB „Rokauta” direktorius parūpino porą sunkvežimių žemių.
Suplanuoti kitos savaitės darbai: AB Rokiškio mašinų gamykla atsiųs automobilinį bokštelį likusiems medžiams genėti.
Verslininkas Raimondas Sirgėdas pažadėjo atvežti žvirgždo takeliams nubarstyti, o IĮ „Reginos salonas” vadovas Sigitas Dzindzelėta parūpins frontalinį krautuvą šiukšlėms į sunkvežimį krauti.
VĮ Rokiškio kelių tarnybos direktorius Stanislovas Dambrauskas pažadėjo frezą kelmams naikinti.
Talkos organizatoriai visus jos dalyvius ketina pakviesti ne tik dirbti, bet ir dalyvauti aukcione.
 „Kadangi talka vyks tarp Velykų ir Velykėlių, mes sugalvojome surengti nedidelį aukcioną. Jame bus pardavinėjami, galima pavadinti, istoriniai dvaro talkos daiktai. Be abejonės, surinkti pinigėliai bus skirti dvaro aplinkai gražinti: gėlėms, sodinukams”, – sakė Krašto muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė.
Ji nuoširdžiai dėkoja visiems, parėmusiems dvaro talką pinigėliais: muziejaus sąskaitoje – daugiau nei 200 Lt.
Primename: dvaro talka vyks balandžio 26 d. 10 val. Talkininkai kviečiami registruotis el. paštu muziejus@rokiskyje.lt ir telefonais: 52835, 52261, (8-618) 13099, (8-687) 16092.
Talkos organizatoriai tikisi, kad atsiras norinčiųjų prisidėti ne tik darbu, bet ir pinigais. Norintys ir galintys tai padaryti, gali pinigus pervesti į muziejaus sąskaitą AB „Swedbank”, LT10 7300 0100 0257 7457.
Iš gyventojų surinktos lėšos bus naudojamos vienmečių gėlių sodinukų (iš viso sodinukams reikia apie 7 tūkst. Lt), įrankiams ir priemonėms įsigyti.
Taip pat vyksta akcija „Susimeskime talkai”: rajono įstaigų, įmonių kolektyvai kviečiami papildyti talkos sąskaitą. Gausiausiai akcijoje dalyvavęs kolektyvas talkos pabaigoje bus apdovanotas vertingu prizu.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: