rengus automobilių stovėjimo aikštelę prie Rokiškio ežero
rengus automobilių stovėjimo aikštelę prie Rokiškio ežero

Šylant orams gražėjančias Rokiškio tvenkinių apylinkes kasdien aplanko vis daugiau žmonių. Jaunimas būriuojasi prieš keletą metų įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje, vyresnieji pasivaikščioti eina į sutvarkytą parką. Netrūksta ir dviračių entuziastų. Tačiau ežero link traukiantys pėstieji ir ratuotieji turi dalintis vienu keliu, dažnai virstančiu nelegalia automobilių lenktynių trasa…

Paežerėje įrengus automobilių stovėjimo aikštelę, buvęs pėsčiųjų takas, vedantis iki paplūdimio, neretai virsta greičio mėgėjų lenktynių trasa. Tad vos išgirdę iš už nugaros atlekiantį automobilį, išsigandę tėvai čiumpa už rankos maudytis skubančius savo vaikus.
Rokiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininko Roberto Krasausko teigimu, siekiant užtikrinti saugumą ir tvarką mieste, labiausiai trūksta aktyvių gyventojų. Pašnekovas tikino: pareigūnai daugiausiai skundų sulaukia ne dėl grėsmę praeiviams keliančių greitai važinėjančių automobilių, o dėl aikštelę šiukšlinančių asmenų.
„Gavę nusiskundimą, aiškintis situacijos siunčiame patrulius. O ir be skundų mūsų ekipažai patruliuoja visame mieste. Aš tikiu, kad yra nedrausmingų vairuotojų, viršijančių leistiną 50 kilometrų per valandą greitį. Kadangi keliu, vedančiu ežero link, vaikšto ir pėstieji, manyčiau, būtų tikslinga įrengti greitį ribojančius ženklus arba vadinamuosius „gulinčius policininkus”. Tačiau tai turi nuspręsti saugumo komisija”, – komentavo R. Krasauskas.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: