Valdas Vasiliauskas parodė ant kelio didžiulę tepalų dėmę
Valdas Vasiliauskas parodė ant kelio didžiulę tepalų dėmę

Kovo 17-osios naktį kaukėti plėšikai įsiveržė į Pailgių kaimo (Kazliškio sen.) sodybą. Jau miegojusį jos prižiūrėtoją Valdą Vasiliauską įsibrovėliai išgąsdino elektrošoku ir surišo. Plėšikai pavogė mobilųjį telefoną ir traktorių. Paryčiais policijai pavyko sulaikyti įtariamuosius, rastas ir traktorius.

Atokioje Pailgių kaimo sodyboje buvęs V. Vasiliauskas sakė negirdėjęs naktį atvažiavusių plėšikų. Jų buvo trys arba keturi. Du vyrai smarkiai trūktelėjo duris, išlaužė jų kabliuką ir įsiveržė į vidų. Pripuolę prie lovoje gulėjusio V. Vasiliausko, įsibrovėliai liepė nejudėti ir tylėti. Kadangi vyriškis nepakluso, nepažįstamieji jį keletą kartų „pagnaibė” elektrošoku. „Vos sujudėdavau, prietaisą pridėdavo prie šono arba kojų. Skausmas perliedavo visą kūną”, – pasakojo V. Vasiliauskas. Įsibrovėliai izoliacija apvyniojo vyriškio kojas, virve surišo rankas, kambaryje ieškojo vertingesnių daiktų, nuo kėdės paėmė mobilųjį telefoną, iš sekcijos – apie 120 Lt.

„Šalia namo stovėjo traktorius. Išdirgau jo burzgimą. Supratau, jog įvyko blogiausia, kas galėjo nutikti: prižiūriu sodybą, o iš jos vagys išvaro vieną brangiausių daiktų”, – nakties įvykius mėgino atkurti V. Vasiliauskas. Jo nuomone, plėšikai buvo iš anksto  pasiruošę – atsivežė vandens, kuro, juos supylė į traktorių. 

V. Vasiliauskui pavyko atsilaisvinti rankas. „Lyg maži vaikai surišo rankas virve, naudojama karvėms pančioti. Tokius storus virvagalius nesudėtinga atpainioti”, – tarstelėjo 46-erių vyriškis. Jis sakė neatpažinęs nė vieno užpuoliko, nes jie buvo užsimaukšlinę juodas kaukes. 

Kadangi vagys išsinešė mobilųjį telefoną, V. Vasiliauskui reikėjo daugiau nei kilometrą bėgti pas artimiausią  kaimyną. Pasinaudojęs šio telefonu apie vagystę ir plėšimą V. Vasiliauskas pranešė Rokiškio rajono policijos komisariato budėtojams ir Rokiškyje gyvenančiam sodybos savininkui Arvydui Ruželei.

Siekiant sulaikyti plėšikus, buvo sutelktos visos tąnakt dirbusios rajono komisariato pajėgos. Pagelbėti rokiškėnams atskubėjo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų biuro specialistai.

Išsamiau – antradienio GR.

Dalia Zibolienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: