Redakcijos archyvo nuotr.
Redakcijos archyvo nuotr.

 Ši višta puikiai tinka ir sekmadienio pietums, ir šventiniam stalui. Ji skani ir karšta, ką tik ištraukta iš orkaitės, ir atvėsusi.

 

Reikės: vidutinio dydžio vištos,

1 svogūno,

1 virtos morkos (nebūtina),

Pagal skonį česnako skiltelių, druskos ir prieskonių: kmynų, mairūnų, bazilikų, rozmarinų.

Sultinio su grybais kubelio,

4-5 batono riekelių,

0,5 stiklinės pieno ar grietinėlės,

1 kiaušinio,

Saujos lazdyno riešutų (tinka ir graikiniai),

Saujos džiovintų slyvų

Saujos džiovintų abrikosų (jei mėgstate),

Maždaug 15 mažyčių pievagrybių,

Majonezo.

 

Vištos odą įtrinti majonezu su prieskoniais. Leisti jai pasimarinuoti porą valandų. Tada atsargiai nupjauti uodegėlę, nulupti vištos odą, palikti neluptus tik sparnelius.

Vištos mėsą nuimti nuo kaulų ir smulkiai supjaustyti (galima ir sumalti). Ją pagardinti smulkiai sukapotomis česnako skiltelėmis, smulkiai pjaustytu svogūnu ir morka.

Batono riekeles užmerkti piene. Išmirkusias sudėti į mėsos ir daržovių mišinį.

Pievagrybius kruopščiai nuplauti. Jei grybai maži, juos galima dėti nepjaustytus, jei didesni – reikės pjauti per pusę ar padalinti ketvirčiais.

Į mišinį įmušti kiaušinį, sudėti druską, prieskonius ir sutrupinti sultinio kubelį. Sudėti riešutus, juostelėmis supjaustytas džiovintas slyvas, abrikosus. Kruopščiai išminkyti.

Mišiniu prikimšti vištos odą, o skyles užsiūti arba sukabinti dantų krapštuku. Ją aptepti majonezu. Į kepimo skardą įpilti aliejaus, vandens, įmesti kelias česnako skilteles, lauro lapus ir atsargiai įdėti vištą. Skardą įdėti į įkaitintą iki maždaug 180 laipsnių orkaitę. Geriausia parinkti kepimo iš viršaus ir apačios ręžimą ir įjungti ventiliatorių (jei elektrinėje orkaitėje yra įdiegtos šios kepimo funkcijos). Kepti kol gražiai apskrus.

Šis receptas tinka ir vištos šlaunelėms farširuoti.

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: