Šį šeštadienį rajono įmonės, organizacijos, bendruomenės bei rajono žmonės kviečiami į dvaro parko talką. Norintieji ją paremti ne tik darbu, bet ir pinigais, gali pervesti aukas į Krašto muziejaus sąskaitą AB „Swedbank“. Jos numeris LT 10 7300 0100 0257 7457. Rokiškėnų paaukotos lėšos bus skirtos įsigyti gėlėms, kurios papuoš dvaro parką.
Krašto muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė sakė, kad dvaro parko gėlynams papuošti serenčiais, visadžydėmis begonijomis bei rožėmis reikia maždaug 7 tūkst. litų. „Tikimės, kad pinigų skirs rajono verslininkai, geros valios rokiškėnai“, – sakė ji. Serenčiais ir begonijomis bus puošiami gėlynai aplink rūmus ir didžiąją veją, o rožių kelmai bus skirti papildyti dvaro rožynui, mat kai kurie šių gėlių krūmeliai neištvėrė šaltos žiemos. „Serenčius, begonijas bei rožes planavome sodinti dvaro parko talkos metu. Tačiau sinoptikai pranašauja šalnas, baiminamės, kad gėlės jų neištvers. Taigi planus teks atidėti“, – sakė p. Šniokienė.
Pašnekovė informavo, kad vis daugiau rajono įmonių bei įstaigų registruojasi dvaro parko talkai. Be anksčiau užsirašiusiųjų, joje dalyvaus „Gimtojo Rokiškio“, Rokiškio kaimiškosios seniūnijos bei Kultūros centro darbuotojai, bibliotekininkai, miesto gimnazijų moksleiviai, sportininkai.
Išsamesnė informacija apie dvaro talką teikiama ir jos dalyviai registruojami el. paštu muziejus@rokiskyje.lt bei telefonais: 52835, 52261, (8-687) 16092 ir (8-618) 13099.  

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: