Tarp finalinių “Matmintinio” 4-6 klasių grupės nugalėtojų yra trys rokiškėnai: antrą vietą užėmė kamajiškė S.Macijauskaitė (antra iš dešinės)
Tarp finalinių “Matmintinio” 4-6 klasių grupės nugalėtojų yra trys rokiškėnai: antrą vietą užėmė kamajiškė S.Macijauskaitė (antra iš dešinės)

Šį savaitgalį Rokiškyje susirinks per 100 pačių geriausių mintinio skaičiavimo entuziastų iš Estijos, Latvijos, Slovėnijos ir Lietuvos. Lietuvos komanda „Matmintinio“ tarptautiniame konkurse dalyvaus jau devintą kartą. Joje – net 12 rokiškėnų.

Dažnas vaikas ar suaugęs griebiasi skaičiuotuvo paprasčiausiems aritmetiniams veiksmams atlikti. Tapo įprasta skaičiuotuvais ar mobiliaisiais telefonais naudotis net matematikos pamokose. Ar tai gerai?.. Ar elektroninės priemonės mums padeda skaičiuoti greičiau? Tikrai ne. Tarptautinio konkurso „Matmintinis“ dalyviai įrodė, kad skaičiuoti mintinai yra daug patogiau ir greičiau.
Rajono savivaldybės Švietimo skyrius sudarė turiningą renginio programą. Šeštadienio ryte užsienio ir Lietuvos atstovai dalyvaus 2 val. pažintinėje ekskursijoje. Po jos 13.30 val. Juozo Tūbelio gimnazijoje numatytas konkurso atidarymas ir varžybos. Vakare visų lauks uždarymo ceremonija bei apdovanojimai. Po jų varžybų dalyviai šėls tarptautinėje vakaronėje.

Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”

Rasa Alaburdienė ir Marius Alaburda, „Matmintinio“ konkurso organizatoriai

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: