Kumelaitė Temba - viena išsipildžiusių svajonių. G.Visbaro asmeninio archyvo nuotr.
Kumelaitė Temba - viena išsipildžiusių svajonių. G.Visbaro asmeninio archyvo nuotr.

„Gimtojo Rokiškio“ skaitytojams rašau jau antrą rašinį: pirmajame pasakojau apie kalytę Akelą.
Mano vardas Gustas. Nuo praėjusių metų gegužės mėnesio gyvenu Kuosių kaime (Kamajų sen.). Prieš tai su mama gyvenome Kaune: esame „pabėgėliai“ iš didmiesčio.

Esame laimingi
Gyvename kartu su močiute Giedre Velžiene. Mes – ūkininkai. Vystome pieno ūkį: auginame karvutes, telyčaites ir veršiukus.
Karvučių pienas – mūsų pajamos. Galėčiau papasakoti, kaip pasigaminti naminius ledus, išsivirti saldainių. Mama žino nuostabų desertinio varškės pyrago receptą ir daug kitų, kurių pagrindinės sudedamosios dalys – pieno produktai.
Gyvendamas kaime turi daugiau laisvės auginti gyvūnus. Ir jie, ir mes esame laimingi.
Turime ir ilgaplaukį, pelenų spalvos persų katiną Garį. Jis – pasipūtėlis. Vasarą jam buvome nukirpę plaukus, ir Garis tapo panašus į sfinksų veislės savo giminaitį.

Akvariumų papūgos
Turime du gėlavandenius akvariumus. Vienas -net  140 l. Jame gyvena  dvi oranžinės papūgos. Tikslus jų pavadinimas „Parrot cichlid“. Tai dirbtiniu būdu nudažytos žuvys. Jų spalvinimas – komercinė paslaptis. Papūgų būna įvairiausių spalvų: ryškiai oranžinių, geltonų, mėlynų ir t.t.
Be jų, akvariume gyvena du ancitrusai. Tai – žuvis, nemokanti plaukioti, bet puikiai sugebanti valyti akvariumo sieneles, palaikyti švarą jame.

Grynaveislė
Su mama nesenai įsigijome seno tipo žemaitukų veislės kumelaitę Tembą. Ji yra grynaveislė, turi pasą ir kilmę patvirtinantį sertifikatą. Tembos tėtis Kosmosas – vienas geriausių Lietuvoje žemaitukų veislės eržilų. Mūsų žiniomis, jis turi ne vieną aukso medalį.
Žemaitukų likę labai mažai. Būna ir stambintų žemaitukų. Mūsiškė yra seno tipo. Tai – labai ištvermingi, ilgaamžiai, nereiklūs pašarui, grakščių judesių, paklusnaus būdo gyvuliai. Senovėje jie buvo nepamainomas lietuvio karo žirgas.

Daugiau šeštadienio “Gimtajame…”

Gustas Visbaras, Kamajų A.Strazdo gimnazijos 6 klasės mokinys

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: